Kasza Manna w zupie pomidorowej – jak to ugotować?

Dodano 18/12/2012, w przepisy ciekawe, przez Przepisy którę lubie gotować

Kasza Manna w pomidorówce

Składniki:

Przecier pomidorowy – 4 duże łyżki

Masło – 1 łyżka

Rosół – 1 litr

Kasza manna – 6 łyżek

Natka pietruszki

Cukier

Sól

Pieprz

Przygotowanie:

  1. Przecier pomidorowy przesmaż z masłem. Dolej 1 litr rosołu i zagotuj.
  2. Do zupy dodaj wypłukaną kaszę mannę.
  3. Gotuj zupę pomidorową na najmniejszym ogniu nieustannie mieszając przez następne 10 minut.
  4. Dopraw solą, cukrem i pieprzem, posyp natką.
  5. Smacznego

 

No i to tyle, prosty przepis, prawda?

Jak obrobię zdjęcia to tu dodam jakieś jak taka pomidorówka wygląda. Bo bez zdjęcia to trochę słabo, tak sam tekst przepisu bez fotografii.

pomidor do pomidorówki

świeży pomidor do pomidorówki

Otagowane:  

2 Responses to Kasza Manna w zupie pomidorowej – jak to ugotować?

  1. ~Weronika pisze:

    Jak dla mnie pomidorówka tylko z makaronem, ale też ciekawy przepis :D
    Zapraszam na mój fanpage na FB: http://www.facebook.com/szybkie.gotowanie.blog

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>